EMAS KETIGA LONJAK USM KE TANGGA KE 11 SUKIPT 2016 - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
SKUDAI, 2 Februari 2016 – Universiti Sains Malaysia (USM) telah berjaya memperolehi Emas ketiga dalam Kejohanan Sukan Institusi Pendidikan Tinggi (SUKIPT) yang sedang berlangsung di Universiti Teknologi Malaysia (UTM). Emas ketiga USM menyinar menerusi acara memanah compound bow kategori wanita yang disumbangkan oleh Fatin Nurfatehah Mat Salleh yang mengumpul mata keseluruhan 686 meninggalkan saingan tempat kedua yang juga merupakan atlet USM Lau Jiun Sien dengan mata keseluruhan 670.