USM, YAHIJAU TERAJU PROGRAM TEKNOLOGI HIJAU KE SEKOLAH MENENGAH SELURUH NEGARA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 20 Januari 2016 – Universiti Sains Malaysia (USM) bekerjasama erat dengan Yayasan Hijau Malaysia (YaHijau) bagi mewujudkan kesedaran aplikasi hijau dalam kalangan pelajar-pelajar sekolah menengah di seluruh negara. Projek yang dikenali sebagai Pembangunan Ilmu, lmplementasi dan Aktiviti Kesedaran Teknologi Hijau Merentasi Kurikulum dan Kokurikulum bagi Pemantapan Pendidikan Lestari itu dibangunkan bersama Pusat Pendidikan dan Latihan Tenaga Boleh Baharu, Kecekapan Tenaga dan Teknologi Hijau (CETREE&GT).