USM UNIVERSITI PERTAMA MALAYSIA DIIKTIRAF IFT CHICAGO - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 19 Januari 2016 - Program Ijazah Sarjana Muda Teknologi Makanan Universiti Sains Malaysia (USM) yang ditawarkan melalui Pusat Pengajian Teknologi Industri Malaysia sejak tahun 1972 kini diiktiraf oleh Institute of Food Technologists Chicago (IFT) Amerika Syarikat dan membuka ruang untuk para pelajarnya mendapat biasiswa mengikuti pengajian di sana.