USM KLE INDIA BANTU BERI VAKSIN POLIO KEPADA MASYARAKAT INDIA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 19 Januari 2016 - Seramai 40 orang pelajar Universiti Sains Malaysia (USM) yang mengikuti Program Perubatan Antarabangsa USM-Karnataka Lingayat Education (KLE) di India mengikuti program memberikan vaksin polio kepada ratusan masyarakat India di kawasan sekitar Belgaum, India baru-baru ini. Naib Canselor USM Profesor Dato’ Dr. Omar Osman menyambut baik usaha ini dan menganggapkan sebagai pendedahan penting pelajar USM dalam komuniti terpinggir di luar negara.