USM SEDIA EKOSISTEM KECEMERLANGAN P & I - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 14 Januari 2016 – Universiti Sains Malaysia (USM) menyediakan ekosistem untuk kecemerlangan pembangunan Penyelidikan dan Inovasi (P&I) yang telah menyediakan laluan kepada ahli-ahli akademik untuk terus bergerak dalam pelbagai bidang kepakaran merentasi sempadan. Naib Canselor USM, Profesor Dato’ Dr. Omar Osman berkata, pada masa ini USM menjadi rakan kongsi aktif dengan banyak pihak yang terkemuka di dunia sama ada individu atau pun institusi merentasi bidang yang telah mendapat pengiktirafan dari pelbagai pihak.