USM PERKUKUH USAHA LIBATSAMA ALUMNI JAYAKAN UG - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 14 Januari 2016 - Statistik yang ada di mana-mana universiti di dunia menunjukkan bahawa keupayaan untuk menarik penyertaan 5 – 10% dari alumninya untuk kembali bersama-sama universiti adalah sudah cukup baik. Dengan bilangan yang melebihi 150,000 orang alumni Universiti Sains Malaysia (USM) sekarang ini, tentu sahaja akan memberi faedah yang besar kepada universiti menjayakan Universiti Global (UG) dengan kembali memberikan sumbangan bukan sahaja kepada universiti tetapi komuniti seluruhnya dengan cara apa sahaja yang bersesuaian di seluruh dunia.