USM MEMPERKASAKAN KOLABORASI AKADEMIK, KOMUNITI DAN PENYELIDIKAN PERINGKAT GLOBAL - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 14 Januari 2016 - Pada masa kini, Universiti Sains Malaysia (USM) aktif sebagai rakan strategik bersama banyak universiti ternama dunia merentasi program ijazah, penyelidikan, program berasaskan komuniti, program berasaskan industri serta latihan yang sebahagian besarnya juga merentasi kepelbagaian bidang yang membawa kepada pengiktirafan dan penghormatan besar buat USM antaranya termasuklah ijazah akademik, penyelidikan, program komuniti, program bersama industri, program latihan, penyelidikan dan program ijazah, program ijazah akademik dan industri.