UG: PERANAN PEMEGANG TARUH PENTING - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 14 Januari 2016 – Paradigma baharu pemegang taruh dalam menjayakan sesebuah Universiti Global (UG) penting. Menurut Naib Canselor Universiti Sains Malaysia (USM), pemegang taruh atau stakeholders adalah mereka yang terlibat secara langsung atau pun tidak langsung dalam sesebuah organisasi malah mereka akan menentukan sejauh mana inisiatif yang diambil oleh sesebuah institusi untuk melakukan perubahan dan transformasi dapat digerakkan sebaik mungkin serta juga menentukan sejauh mana kejayaan dapat dikecapi dalam jangka panjang.