PEMBANGUNAN BAKAT PENTING JAYAKAN UG - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 14 Januari 2016 – Dalam mencapai sasaran sebagai sebuah Universiti Global (UG), Universiti Sains Malaysia (USM) sentiasa memberi perhatian kepada program pembangunan bakat di semua peringkat warga USM. Naib Canselor USM, Profesor Dato’ Dr. Omar Osman berkata, dalam konteks USM, pihak universiti sedang dan akan melaksanakan beberapa program seperti sistem pengurusan yang telah dibangunkan merangkumi tiga sistem yang menguruskan aspek pembangunan bakat dan pelan penggantian USM.