PELAJAR PERLU BERFIKIRAN GLOBAL DALAM MEREALISASIKAN UG - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 14 Januari 2016 – Pelajar sebagai pemegang taruh yang amat penting kepada universiti perlu memiliki set minda global atau berfikiran global ke arah merealisasikan hasrat Universiti Sains Malaysia (USM) sebagai sebuah Universiti Global (UG). Menurut Naib Canselor Profesor Dato’ Dr. Omar Osman, pelajar perlu terkehadapan dengan menguasai nilai-nilai sejagat, universal dan berdaya saing di pentas dunia serta membentuk keupayaan seawal mungkin dalam menghadapi dunia global masa hadapan.