KECEMERLANGAN RENTAS BIDANG BUKTI USM BERCIRIKAN UNIVERSITI GLOBAL - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 14 Januari 2016 – Kecemerlangan dan kegemilangan Universiti Sains Malaysia (USM) dalam pelbagai bidang terutamanya penyelidikan dan kolaborasi bertaraf antarabangsa membuktikan bahawa USM mempunyai ciri-ciri Universiti Global (UG). Kejayaan yang diperoleh sehingga kini mampu memperkasakan usaha sedia ada bagi membangunkan inisiatif baharu yang memerlukan penelitian sewajarnya bagi pemantapan ke arah UG pada masa hadapan.