KEJAYAAN CEMERLANG USM SEDIA ASAS KUKUHKAN UNIVERSITI GLOBAL - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 14 Januari 2016 – Kejayaan cemerlang Universiti Sains Malaysia (USM) pada tahun 2015 dalam pelbagai bidang termasuk Governan, Pengurusan dan Jangkauan Masa Hadapan, Kelestarian, Pembangunan Bakat Staf dan Pelajar serta Inovasi dan Globalisasi telah menyediakan asas yang kukuh untuk USM sebagai universiti yang memacu kecemerlangan (APEX) mencapai tahap Universiti Global (UG).