RUKUN NILAI USM PERKUKUH AGENDA APEX - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 23 Disember 2015 - Universiti Sains Malaysia (USM) membangunkan 5 Rukun Nilai untuk merealisasikan konsep dan falsafah Saya Sayang USM dan USM Menara Ilmu Tercinta dengan hasrat untuk membina jiwa dan keperibadian yang dapat memacu kecemerlangan (USMAPEX), pedoman dalam memacu kecemerlangan, membentuk budaya kerja dan tadbir urus yang berintegriti, membina semangat berorganisasi yang harmoni dan sejahtera serta membentuk peribadi pelajar USM yang holistik sesuai dengan falsafah HEBAT.