CABARAN DALAM PENGGABUNGAN DESASISWA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
Pulau Pinang, 23 Disember 2015 - Penggabungan pengurusan desasiswa menjadi satu cabaran besar dalam peningkatan kualiti perkhidmatan kepada pelajar. Menurut Penggawa Desasiswa Bakti Permai dan Cahaya Gemilang Universiti Sains Malaysia (USM), Mohd. Shafie Ariffin, penggabungan ini amat mencabar baginya kerana bilangan pelajar sebagai penghuni kini bertambah kepada kira-kira 2,000 orang berbanding dengan hanya kira-kira 650 orang penghuni Desasiswa Cahaya Gemilang sebelum ini.