USAHA MELESTARI KESENIAN ISLAM - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 17 Disember 2015 - Usaha-usaha untuk melestarikan kesenian Islam yang telah lama berkembang dalam masyarakat perlu dilakukan dengan serius dalam membentuk jati diri bangsa. Pusat Pengajian Ilmu Kemanusiaan Universiti Sains Malaysia (USM) misalnya komited untuk membawa usaha ini secara ilmiah termasuk melalui penerbitan. Dekannya Profesor Madya Dr. Hajar Abdul Rahim berkata, pihaknya akan meneruskan usaha ini yang perlu dimajukan di peringkat antarabangsa.