SEMANGAT DAN KECEKALAN DIRI KEKUATAN UNTUK BERUBAH - HARYATI - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 17 Disember 2015 - Perasaan ingin mencuba sesuatu yang baru akhirnya membawa padah apabila dia mula bergelumang dengan najis dadah ini sejak berumur 15 tahun lagi. Bagi bekas penagih, Haryati Jonet, 40, berkata, pada usia yang baru meningkat naik ketika itu, melihat kawan-kawan seronok mencuba sesuatu yang baru, dia juga ingin mempunyai perasaan yang sama. Bermula dengan rokok, akhirnya mencuba ganja, heroin dan pelbagai jenis dadah yang lain.