PENYAKIT KANSER DAPAT DIRAWAT - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KOTA BHARU, 17 Disember 2015 – Kanser atau barah merupakan penyakit yang digeruni oleh semua lapisan masyarakat. Lebih mendukacitakan kebanyakan pesakit kanser, kebiasaannya tertekan bagi mencari rawatan yang terbaik sama ada secara moden di pusat kesihatan atau secara rawatan alternatif. Kanser merupakan sel-sel atau organ badan sendiri yang mana selnya melalui proses mutasi. Ianya berlaku apabila banyak kerosakan sel di dalam badan akibat bahan kimia atau racun daripada rokok, asap, makanan dan sebagainya.