PARLIMEN MAHASISWA DIANGKAT KE PERINGKAT ASEAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 17 Disember 2015 – Penubuhan Dewan Perundingan Pelajar Universiti Sains Malaysia (DPP USM) membawa kepada tertubuhnya Parlimen Belia dan rentetan daripada itu Parlimen Mahasiswa Malaysia. “Kini, USM melalui Majlis Pewakilan Pelajar (MPP) akan mengetuai satu lagi projek yang akan menggabungkan pemimpin mahasiswa di peringkat ASEAN dan didoakan projek tersebut dapat direalisasikan pada Julai 2016,” demikian kata Timbalan Naib Canselor, Bahagian Hal Ehwal Pembangunan Pelajar dan Alumni (BHEPA), USM Profesor Dato’ Dr. Adnan Hussein ketika merasmikan Majlis Perasmian DPP Sidang Akademik 2015/2016 di sini hari ini.