HENTIKAN SEBAR BERITA TUMBUHAN BERACUN - BUAT ADUAN RASMI UNTUK DIKAJI SEGERA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
Kami menerima banyak pertanyaan tentang perkara yang diviralkan melalui media sosial yang terdapat tumbuhan beracun yang menyebabkan kematian yang dikaitkan dengan Universiti Sains Malaysia (USM). USM memohon supaya pihak yang menyebarkan berita ini membuat aduan rasmi dengan bukti-bukti yang berkaitan untuk membolehkan USM menjalankan siasatan rasmi.