BELIA GOLONGAN TERTINGGI TERLIBAT DALAM PENYALAHGUNAAN DADAH DAN HIV/AIDS DI MALAYSIA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 17 November 2015 – Secara umumnya, kes-kes penyalahgunaan dadah dan HIV/AIDS merekodkan 30% hingga 50% dalam kalangan golongan belia berumur 13 tahun hingga 29 tahun terjebak dengannya dan daripada jumlah ini, hampir 90% adalah dari kalangan lelaki. Demikian statistik yang diberikan oleh Ketua Penolong Pengarah Kanan Unit AIDS/STD Jabatan Kesihatan Negeri Pulau Pinang, Dr. Janizah Abd Ghani di dalam Forum Dadah Dan HIV/AIDS sempena Simposium Dadah Dan HIV/AIDS bersempena Hari AIDS Sedunia 2015 yang berlangsung di Universiti Sains Malaysia (USM) hari ini.