Persidangan Nasional Sejarah & Sejarawan Malaysia 2017: Memperkasa Sejarah Nasional Dalam Melestarikan Pembangunan Negara - PPIK, Pusat Pengajian Ilmu Kemanusiaan; PSMCPP, Persatuan Sejarah Malaysia, Cawangan Pulau Pinang (School of Humanities, Universiti Sains Malaysia, 2017)
Tarikh : 14-15 September 2017 (Khamis & Jumaat) Tempat : Dewan Pembangunan Siswa 1, Kompleks Cahaya Siswa, Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang Masa : 8.30 pagi Ucaptama : Profesor Emeritus Dr. Ahmat Adam dan Profesor Dato’ Dr. Abu Talib Ahmad