UNIVERSITI PENYELIDIKAN MALAYSIA DAN THAILAND SEPAKAT BANTU GOLONGAN B40 - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 16 Disember 2015 – Lima universiti penyelidikan di Malaysia dan tujuh di Thailand telah sepakat untuk menjalinkan kerjasama dalam menyelesaikan masalah 40 peratus golongan terkebawah atau B40 di kedua-dua buah negara. Demikian kata Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi) Universiti Sains Malaysia (USM) Profesor Dato’ Dr. Muhamad Jantan selepas mempengerusikan Forum Perbincangan Untuk Kolaborasi Penyelidikan di Antara Universiti Penyelidikan Malaysia dan Thailand di sini hari ini.