JANGAN SAMPAI ORANG UTAN HANYA BOLEH DILIHAT DALAM BUKU-PAKAR - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 15 Dis. 2015 - "Jangan biarkan kita dipersalahkan oleh generasi masa hadapan jika sekiranya orang utan hanya boleh dilihat dari buku dan rakaman visual semata-mata." Demikian tegas Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan Penyelamatan Orang Utan Borneo, Dr. Ir. Jamartin Sihite ketika mengulas sentimen masyarakat khususnya di Asia yang disifatkan kurang menghargai keistimewaan orang utan yang hanya wujud di dua negara, Malaysia dan Indonesia.