USM AMBIL INISIATIF GEMPUR DENGGI - DENGUE MISSION BUZZ - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 13 Disember 2015 - Mengikut statistik pemantauan, kes Denggi yang telah dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) pada 18 November 2015, ia menunjukkan dari bulan Januari hingga November, jumlah kumulatif kes Denggi dilaporkan adalah sebanyak 104,910 kes, berbanding 88,806 kes bagi tempoh yang sama tahun 2014, peningkatan sebanyak 18.1% (16,104 kes).