XEh RAPID: KIT KESAN PENYAKIT LUAR USUS TERIMA ANUGERAH KHAS PECIPTA 2015 - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 8 Disember 2015 – XEh Rapid: Fast Detection of Extraintestinal Amoebiasis, produk penyelidikan Pensyarah Institut Penyelidikan Perubatan Molekular (INFORMM), Universiti Sains Malaysia (USM) Profesor Dr. Rahmah Noordin menerima anugerah khas dan juga pingat emas di Ekspo Penyelidikan dan Ciptaan Institusi Pengajian Tinggi Antarabangsa (PECIPTA 2015) kali ke-14 di Kuala Lumpur baru-baru.