PPIP CUNGKIL DAYA KREATIVITI CIPTA INOVASI BERLANDASKAN TENAGA SOLAR - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 7 Disember 2015 - Pelajar tahun pertama Pusat Pengajian Ilmu Pendidikan (PPIP) Universiti Sains Malaysia (USM) telah mengadakan program Smartex bersama dengan komuniti di Baling, Kedah Darul Aman baru-baru ini. Program Smartex ini adalah program yang menghubungkan mahasiswa USM bersama dengan pelajar sekolah di sekitar daerah Baling dalam aspek perkongsian dan pemindahan ilmu berkaitan dengan sistem tenaga solar.