FORUM MAHASISWA HU-USM MEMBINCANGKAN ISUISU GLOBALISASI DAN KELESTARIAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
HIROSHIMA, JEPUN, 9 Disember 2015 - Seramai 14 mahasiswa Universiti Sains Malaysia (USM) dan 14 mahasiswa Hiroshima University (HU), Jepun menyertai HU-USM Student Forum 2015 membincangkan isu-isu globalisasi dan kelestarian selama lima hari dari 7 hingga 11 Disember 2015. Antara isu-isu yang dibangkitkan ialah isu makanan halal, masalah sekuriti makanan, kesan globalisasi terhadap makanan dan juga kesan globalisasi terhadap bahasa ibunda, kebudayaan, seni bina dan sistem pendidikan negara.