USM BERKOLABORASI DENGAN UNIVERSITI DAN INDUSTRI LUAR NEGARA DALAM BIDANG SENI BINA DAN KOMUNIKASI - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 3 Disember 2015 – Universiti Sains Malaysia (USM) hari ini memeterai dua Memorandum Perjanjian (MoA) dengan dua institusi luar negara dalam bidang kepakaran masingmasing. USM melalui Pusat Pengajian Perumahan, Bangunan dan Perancangan (PPPBP) bekerjasama dengan Omdurman Islamic University (OIU), Sudan dalam pertukaran pelajar dan pensyarah bagi program alam bina yang mana kedua-dua pihak dapat mendalami kajian di negara luar terutamanya Sudan dan Malaysia.