BANGUNAN TORAY-USM KTC MERCU TANDA AGENDA LIBATSAMA INDUSTRI - UNIVERSITI - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 7 Disember 2015 – Kejayaan Universiti Sains Malaysia (USM) menzahirkan kecemerlangan kolaborasinya bersama industri melalui penubuhan Toray-USM Knowledge Transfer Centre (KTC) disifatkan sebagai satu mercu tanda dalam agenda pengantarabangsaan Universiti itu. Menteri Pendidikan Tinggi Malaysia, Dato’ Seri Idris Jusoh berkata, Toray-USM KTC juga menjadi ikon kejayaan kolaborasi universiti-industri yang dilakukan dengan cara yang unik, melangkaui kerjasama dalam pembangunan akademik, penyelidikan dan sebagainya.