The effect of beebread on wound healing in malnourished rabbits - Shehu, Muhammad Bello (2014)
Beebread adalah produk madu lebah yang kesempurnaan dalam lingkungan semua komponen makanan penting didokumenkan dengan baik dalam banyak data bublished (Mercola, J. 2003) .Iit terdiri daripada debunga lebah dicampur dengan enzim yang dirembeskan oleh lebah madu Penggunaan Bee Pollen sebagai makanan super yang telah dilaporkan oleh Liebelt, RA, Calcaginetti D. (1999) .: kesan diet debunga lebah dalam menggalakkan pertumbuhan tikus makmal telah demontrated (American Journal Bee, 139 (5): 390-39 Tujuan kajian semasa Walaupun ciri-ciri yang disebutkan di atas daripada beebread, tidak banyak kesusasteraan mendokumenkan penyelidikan saintifik yang berkaitan berkenaan dengan permohonan dalam bidang perubatan klinikal. Tujuan kajian ini adalah untuk meneroka potensi nilai pemakanan dalam meningkatkan penyembuhan luka selepas pembedahan dalam arnab kekurangan zat makanan.