Combined effects of Lignosus Rhinocerus (Tiger Milk Mushroom) supplementation and resistance training on isokinetic muscular strength and power, anaerobic and aerobic fitness level, and immune functions among young males - Hamdan, Nor Faeiza (2013)
Walaupun senaman dan pengambilan makanan tambahan diandaikan memberi kesan baik terhadap kesihatan dan kecergasan fizikal, namun pengetahuan tentang kesan gabungan latihan rintangan dan pengambilan suplemen Cendawan Susu Rimau masih kurang dalam bahan bacaan dan masih kurang didokumenkan. Kajian ini dijalankan untuk menyiasat kebaikan kesan gabungan latihan rintangan dan pengambilan suplemen Cendawan Susu Rimau terhadap kekuatan isokinetik dan kuasa otot, kecergasan anaerobik dan aerobik serta fungsi imun dalam kalangan lelaki muda.