VAPE BERI KESAN PADA KESEJAHTERAAN SOSIAL - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PUTRAJAYA, 2 Disember 2015 – Fenomena rokok elektronik atau vape dikhuatiri memberi kesan lebih besar dan menjejaskan kesejahteraan sosial, termasuk menggalakkan kumpulan bukan perokok untuk mencuba vape. Pengarah Pusat Racun Negara, Profesor Madya Razak Lajis berkata, sehingga kini vape dikesan telah mula digunakan oleh masyarakat seawal usia sembilan tahun dan ia tidak mengira lelaki dan wanita.