AHLI AKADEMIK DIGESA TURUN PADANG FAHAMI MASYARAKAT - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUALA LUMPUR, 30 November 2015 - Ahli-ahli akademik di negara ini perlu turun padang untuk melihat dan merasai pelbagai masalah rakyat. Berucap merasmikan Konvensyen Kebangsaan Kesejahteraan Sosial Komuniti Bandar: Ke Arah Pengukuhan Agenda Berpaksikan Rakyat anjuran bersama Kementerian Wilayah Persekutuan, Majlis Profesor Negara (MPN) Kluster Pembangunan Sosial dan Kesejahteraan dan Pusat Pengajian Sains Kemasyarakatan Universiti Sains Malaysia (USM), Datuk Seri Utama Tengku Adnan Tengku Mansor menggesa ahli-ahli akademik untuk bekerjasama dengan pelbagai agensi kerajaan termasuk Kementerian Wilayah Persekutuan dalam menghadapi pelbagai cabaran yang ada.