Demonstration of antigenic and specific whole cell proteins for methicillin-sensitive Staphylococcus aureus and methicillin-resistant Staphylococcus aureus - Ismail, Noraini (2002)

(untitled)
Jangkitan Staphylococcus aureus sering berlaku dan memudaratkan manusia dengan kadar kematian yang tinggi. Dilema dalam diagnosis dan rawatan timbul sekiranya tiada organisma dapat dipencilkan., Oleh itu satu kaedah diagnosis lain yang murah, ringkas dan cepat dengan spesifisiti dan sensitiviti yang tinggi amat diperlukan.