WUJUDKAN JARINGAN AKADEMIA ASEAN UNTUK KECEMERLANGAN MASA HADAPAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 17 November 2015 – Universiti Sains Malaysia (USM) bercadang untuk mewujudkan jaringan akademia dalam kalangan ahli-ahli akademik rantau ASEAN untuk menbangunkan kekuatan bersama demi kecemerlangan masa hadapan. Naib Canselor USM Profesor Dato’ Dr. Omar Osman berkata, satu lagi jaringan Rangkaian Akademia ASEAN perlu dibangunkan segera dalam memperkukuhkan dan memperkasakan kerjasama yang ada dalam bidang akademik dan penyelidikan dengan mengumpulkan kekuatan seluruh tenaga akademik di rantau ini, mengambil semangat Komuniti ASEAN sekarang ini.