SISTEM ADNAN BERI HARAPAN BARU KEPADA PESAKIT DIALISIS - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUBANG KERIAN, 19 November 2015 – Universiti Sains Malaysia (USM) dengan kerjasama Universiti Teknologi Malaysia (UTM) dengan rasminya melancarkan rangkaian sistem ADNAN dan mengagihkan gelang yang mempunyai cip data pesakit kepada setiap pusat hemodialisis seluruh Kelantan. Program yang berlangsung di Pusat Mahasiswa (PUMA) ini juga turut ditunjukkan demonstrasi cara penggunaan alat tersebut malah ramai yang berpendapat sistem ini lebih senang digunakan dan mesra pengguna.