KEJAYAAN AKADEMIK DAN BERSAING DI DUNIA PERLU SEIRING DENGAN PEMBANGUNAN AKHLAK - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 16 November 2015 – Kecemerlangan dalam bidang akademik dan menguasai nilainilai hidup yang perlu untuk menghadapi persaingan global mestilah juga seiring dengan usaha mengekalkan jati diri sebagai satu bangsa. Canselor Universiti Sains Malaysia (USM) DYMM Tuanku Syed Sirajuddin Ibni Al-Marhum Tuanku Syed Putra Jamalullail bertitah mengingatkan pelajar bahawa kecemerlangan akademik dan menguasai nilainilai persaingan global yang dikehendaki perlulah diperkukuhkan dengan akhlak dan jati diri bangsa.