PERKASA NILAI KEMANUSIAAN, ETIKA DAN KESEDARAN SIVIK UNTUK HADAPI CABARAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 17 November 2015 – Universiti melalui seluruh warganya perlu mendokong nilai kemanusiaan, etika dan kesedaran sivik yang tinggi untuk menghadapi kemelut sosial. Menurut Canselor Universiti Sains Malaysia (USM), DYMM Tuanku Syed Sirajuddin Ibni Almarhum Tuanku Syed Putra Jamalullail bertitah, masyarakat hari ini sedang tercari-cari pihak yang dapat menjadi penawar atau solution terhadap pelbagai masalah sosial yang menghimpit kehidupan seharian.