KERJASAMA MALAYSIA INDONESIA PENTING JAYAKAN AGENDA PEMBANGUNAN S&T ASEAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 17 November 2015 – Malaysia dan Indonesia perlu memperkukuhkan kerjasama dalam bidang Sains dan Teknologi untuk menghadapi cabaran besar masa hadapan. "ASEAN plan of Action on Science, Technology and Innovation 2016-2025 perlu dijayakan terutamanya melalui kerjasama rapat dengan integrasi dan kolaborasi sektor swasta dan awam terutamanya industri kecil dan sederhana (SMI) untuk meningkatkan keupayaan bakat atau talent yang dimilikinya dengan inovasi-inovasi yang berguna kepada masyarakat dan sekaligus berupaya untuk tujuan komersil di peringkat global," kata penerima ijazah kehormat Doktor Pendidikan Universiti Sains Malaysia (USM), Profesor Dr. Mohamad Nasir pagi ini.