MMI BERUPAYA PILIH YANG TERBAIK - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 7 November 2015 - Universiti Sains Malaysia (USM) adalah satu-satunya universiti di negara ini yang menggunakan model atau mekanisme pemilihan calon-calon pelajar yang dikenali sebagai Multiple Mini Interview (MMI) yang sebelum ini digunakan dalam pemilihan calon pelajar Sains Perubatan yang dikatakan mampu untuk memilih calon yang terbaik.