JURURAWAT AGEN PERUBAHAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
KUBANG KERIAN, 8 November 2015 - Peranan jururawat tidak boleh dipandang mudah kerana mereka adalah tenaga profesional yang menjadi barisan hadapan dalam memberikan rawatan kepada pesakit. Menurut Penolong Pengarah Kanan Unit Kejururawatan, Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Raudzah Ariffin, jururawat perlulah menjadi agen perubahan kepada pesakit ke arah yang lebih positif sekaligus menunjukkan betapa pesakit memerlukan perkhidmatan jururawat dan semestinya aspek kualiti perkhidmatan merupakan aspek yang perlu dititikberatkan dalam melaksanakan tugas.