APEX SCHOLAR SASAR LAHIRKAN SISWAZAH HOLISTIK - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 7 November 2015 – Program APEX Scholar sebagai sebahagian daripada Program Pemacuan untuk Kecemerlangan (APEX) mensasarkan usaha untuk melahirkan siswazah holistik dengan berfokuskan kepada pelajar yang berpotensi tahap tinggi dalam akademik dan pelbagai bidang lain. Hari ini, proses pemilihan calon untuk mengikuti program ini berlangsung di kampus USM Pulau Pinang yang melibatkan seramai 132 orang pelajar dan lebih 32 orang penemuramah yang melibatkan wakil pelbagai jabatan di USM dari dalam kalangan pensyarah mahu pun pegawai pentadbir.