Sains Kesihatan: Amiloidosis Jangkitan Organ - Mohd Zain, Rehanah (Dewan Bahasa dan Pustaka, 2016)
Amiloidosis ialah sekumpulan penyakit yang disebabkan oleh pemendapan protein yang tidak normal yang dikenali sebagai amiloid yang terbentuk dalam pelbagai tisu badan.