RAWAT MASALAH KESUBURAN MELALUI BAYI TABUNG UJI - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUBANG KERIAN, 5 November 2015 – Bayi tabung uji atau lebih dikenali sebagai In Vitro Fertilization (IVF) merupakan satu cara rawatan masalah kesuburan yang ternyata berkesan. Ia merupakan proses di mana benih wanita yang diambil daripada ovari untuk disenyawakan dengan benih lelaki di atas piring petri kaca di makmal. Hanya pasangan yang tidak mempunyai benih lelaki atau benih wanita tidak boleh menerima kaedah rawatan ini.