PELAJAR BAHARU DIWAJIB MENDUDUKI READS - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 4 November 2015 – Semua pelajar baharu Saluran Perdana kemasukan 2015/2016 Universiti Sains Malaysia (USM) diwajibkan menduduki semula ujian Reading Evaluation and Decoding System (READS) secara atas talian dengan melayari laman web reads.usm.my. Manakala seramai 600 orang lagi pelajar bagi Saluran Perdana 2015/2016 yang masih belum menyempurnakan Profil Higher Education Potential Inventory (HEPI) masing-masing dalam sistem online. Mereka perlu berbuat demikian sebelum menduduki semula ujian READS melalui laman sesawang hepi.usm.my.