Sains Kesihatan: Hiperkolesterolamia - Mohd Zain, Rehanah (Dewan Bahasa dan Pustaka, 2016)
Masalah hiperkolesterolamia atau jumlah kolesterol yang banyak tidak asing bagi rakyat Malaysia. Berdasarkan statistik yang dikeluarkan oleh Pertubuhan Kesihatan Dunia, sebanyak 2.3 billion penduduk dunia mengalami berat badan berlebihan dan 700 juta daripadanya mengalami masalah obesiti. Majoritinya ialah penduduk Asia.