Acute myocardial infarction : a study of door - to - needle time of thrombolytic therapy - Osman, Sharifudin (2001)
Tujuan utama kajian ini adalah untuk menunjukkan kemungkinan untuk memu1akan penggunaan Streptokinase di-dalam rawatan serangan jantung akut di Jabatan Kecemasan Hospital Kuala Lumpur dan juga hospital-hospital lain di negara ini. Tujuan kedua kajian ini pula, ialah ingin menunjukkan masa yang diambil untuk rawatan ini adalah lebih singkat sekiranya kita memulakan rawatan ini di jabatan kecemasan berbanding jika rawatan ini bermula di wad rawatan jantung, dan yang ketiga, untuk menunjukan masa yang diambil semakin singkat apabila kakitangan jabatan kecemasan sudah mempunyai pengalaman dengan cara rawatan ini.