PENTING MEMAHAMI KESINAMBUNGAN BUDAYA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 29 Oktober 2015 - Kefahaman terhadap sejarah penting dalam membuat kesimpulan terhadap sesuatu isu misalnya dalam hal warisan budaya. Pensyarah Bahagian Sejarah Pusat Pengajian Ilmu Kemanusiaan Universiti Sains Malaysia (USM), Dr. Nazarudin Zainun menyifatkan sejarah kedatangan orang Jawa ke Johor misalnya penting untuk membuktikan bahawa terdapat kesinambungan budaya yang dipraktikkan sekarang dengan mewarisi dari mereka yang terdahulu.