LIMA PENSYARAH USM DIIKTIRAF SAINTIS TERBAIK NEGARA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUALA LUMPUR, 31 Oktober 2015 - Lima orang saintis Universiti Sains Malaysia (USM) diiktiraf sebagai Saintis Terbaik Negara "Top Research Scientists Malaysia" (TRSM) oleh Akademi Sains Malaysia atas sumbangan yang sangat signifikan dalam bidang penyelidikan masing-masing. Para penerimanya termasuk suami isteri dari Pusat Pengajian Teknologi Industri iaitu Profesor Dr. Othman Sulaiman dan Profesor Dr. Rokiah Hashim serta Profesor Ir. Dr. Mohd Omar Ab.Kadir, Profesor Dr. Mohamed Azmi Ahmad Hassali dari Pusat Pengajian Sains Farmasi dan Profesor Ir. Dr. Srimala Sreekantan dari Pusat Pengajian Kejuruteraan Bahan dan Sumber Mineral.