KESEDARAN TERHADAP CSR FILANTROPI MASIH RENDAH - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 28 Okt. 2015 – Kesedaran umum khususnya organisasi perniagaan terhadap tanggungjawab sosial korporat (CSR) jenis filantropi, iaitu memberi sesuatu ganjaran secara ikhlas tanpa berharap pada sebarang balasan masih rendah dan kurang diamalkan. Pensyarah Pusat Pengajian Pegurusan (PPP), Universiti Sains Malaysia (USM), Dr. Mohd. Anuar Arshad berkata CSR diketahui umum adalah salah satu cara untuk mana-mana organisasi yang bermotifkan keuntungan memberi sumbangan semula kepada masyarakat.